Jajka wielkanocne wypełnione czekoladowym kremem deserowym i m&m's

zagłosuj teraz
Desser
łatwe
2 h 13 m
325 Kcal

Założymy się, że dzieci pokochają ten wielkanocny deser! Jajka nie są pożerane tak jak są, ale polane kremem czekoladowym i słodyczami, aby uczynić je jeszcze bardziej nieodpartymi :-) Oto prosty i skuteczny pomysł na świętowanie przemijania dzwonów ;-) Wyjaśniamy wszystko krok po kroku w pisemnym przepisie / wideo tuż poniżej ↓ ↓

Składniki

16

Krem deserowy :

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania2 h
Gotowania3 min
  • Jajka wielkanocne wypełnione czekoladowym kremem deserowym i M&M's - Przygotowanie krok 1Wymieszaj mąkę kukurydzianą, kakao i cukier w rondelku na zimno. Stopniowo dodawaj mleko i dobrze wymieszaj.
  • Jajka wielkanocne wypełnione czekoladowym kremem deserowym i M&M's - Przygotowanie krok 2Doprowadź mieszaninę do wrzenia, ciągle ubijając. Gdy krem zacznie wrzeć (powinien być nieco gęstszy), zdejmij rondel z ognia.
  • Jajka wielkanocne wypełnione czekoladowym kremem deserowym i M&M's - Przygotowanie krok 3Wlej krem do miski przez sito i przefiltruj. Schłodź przez co najmniej 2 godziny, a następnie przełóż do rękawa cukierniczego.
  • Jajka wielkanocne wypełnione czekoladowym kremem deserowym i M&M's - Przygotowanie krok 4Przekrój czekoladowe jajka na pół i rozłóż krem w skorupkach.
  • Jajka wielkanocne wypełnione czekoladowym kremem deserowym i M&M's - Przygotowanie krok 5Udekoruj wypełnione jajka, dodając na wierzch kolorowe czekoladowe cukierki. Gotowe!

Oceń ten przepis

FAQ ❓

Jak długo trwa przygotowanie jajek wielkanocnych wypełnionych czekoladowym kremem?

Całkowity czas przygotowania wynosi 2 godziny i 13 minut, w tym 10 minut na przygotowanie, 2 godziny na schłodzenie i 3 minuty na gotowanie.
Tak, możesz użyć innych kolorowych cukierków czekoladowych lub ulubionych słodyczy, aby dostosować przepis do własnych upodobań.
Kluczowe składniki to mleko, mąka kukurydziana, niesłodzone kakao w proszku oraz cukier puder.
Tak, możesz przygotować jajka z wyprzedzeniem, a następnie schłodzić je w lodówce do momentu podania.
Możesz użyć posypki, wiórków kokosowych, owoców lub czekoladowych polew, aby dodać różnorodności i atrakcyjności wizualnej do jajek.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 325Kcal
  • Węglowodany: 37.5g
  • Tłuszcze: 16.8g
  • Tłuszcze nasycone: 10g
  • Białka: 5.4g
  • Błonnik: 1.2g
  • Cukry: 32.2g
  • ProPoints: 9
  • SmartPoints: 16
Informacje żywieniowe za 1 porcję (91g)

Atrybuty

Przechowywać w lodówce
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: