Kokosowe rocher
zagłosuj teraz
Sprawiamy, że nasza przerwa na kawę jest jeszcze bardziej rozkoszna dzięki jednemu z tych miękkich kokosowych rocherów :-)
Składniki
15
Materiały
- rękaw cukierniczy
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
Ubij białka na średnich obrotach z połową cukru. Gdy trzepaczka pozostawi ślady, dodaj drugą połowę cukru.
Ubijaj, aż białko utworzy szczyty po podniesieniu trzepaczki.
Dodaj starty kokos i delikatnie wymieszaj.
Za pomocą małych łyżeczek lub rękawa cukierniczego uformuj kulki z masy na blasze do pieczenia.
Piec przez 10 minut w temperaturze 180°C.
I gotowe, kokosowe rocher są gotowe!
Obserwacje
Pieczenie:<\/b> uważaj, aby nie piec za długo, ponieważ mogą szybko opaść, jeśli będą zbyt pieczone.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 60Kcal
- Węglowodany: 7g
- Tłuszcze: 2.9g
- Tłuszcze nasycone: 2.6g
- Białka: 0.7g
- Błonnik: 1g
- Cukry: 6.9g
- ProPoints: 2
- SmartPoints: 3
Informacje żywieniowe za 1 porcję (19g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis