Brownie z masłem orzechowym i ciasteczkami oreo
					zagłosuj teraz
						
			
	            
                    
            Jeśli kochasz czekoladę, ciasteczka Oreo i masło orzechowe, temu brownie nie będziesz mógł się oprzeć! To bardzo łatwy do przygotowania deser, a rezultat jest mega-wyśmienity! Nie musimy nawet mówić o eksplozji smaków w ustach! Ten przepis jest idealny na przyjęcie herbaciane lub tort urodzinowy. Dostępny dla wszystkich początkujących, a zwłaszcza dla wszystkich miłośników jedzenia ;-)
Składniki
		
			
			8
			
		
	
																		Materiały
- Maszynka do mielenia mięsa (opcjonalnie)
 - Tortownica o średnicy 24 cm
 
Przygotowanie
Czas przygotowania2 h
Gotowania40 min
Zmiel herbatniki Oreo na proszek za pomocą rozdrabniacza (lub poprzez ich pokruszenie). Roztop masło i wymieszaj z proszkiem Oreo.
Wysmaruj formę masłem. Wlej poprzednią mieszankę i dobrze dociśnij ją do dna formy. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Jeśli masło orzechowe jest zbyt sztywne, podgrzej je szybko w kuchence mikrofalowej. Wylej je na warstwę herbatników i równomiernie rozprowadź. Wstaw z powrotem do lodówki na 30 minut.
Rozpuść czekoladę z masłem. Wymieszaj jajka z cukrem i mąką, a następnie dodaj czekoladę i roztopione masło. Dobrze wymieszaj.
Wylej ciasto brownie na warstwę masła orzechowego.
Wstaw do piekarnika na 40 minut w temperaturze 160°C. Pozostaw do ostygnięcia przed wyjęciem z formy.
A teraz brownie z masłem orzechowym jest gotowe!
Obserwacje
Herbatniki Oréo: Znajdują się na dole, można je zastąpić małymi masłami.
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 679Kcal
			
		- Węglowodany: 61.2g
 - Tłuszcze: 42.3g
 - Tłuszcze nasycone: 20g
 - Białka: 11.8g
 - Błonnik: 4.3g
 - Cukry: 39.1g
 - ProPoints: 19
 - SmartPoints: 30
 
Informacje żywieniowe za 1 porcję (145g)
		
					
		
			Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        


Oceń ten przepis