Wegańskie krówki z masłem orzechowym
zagłosuj teraz
Czy kuszą Cię małe czekoladowe kwadraciki jako dodatek do deseru lub przekąski? Co więcej, ta wersja krówek jest wegańska i bezglutenowa, więc nie ma powodu, aby się jej pozbawiać! Wykonany z zaledwie 4 składników, ten super łatwy przepis jest gwarantowany bez piekarnika ;-) Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby zrobić te krówki, korzystając z naszych pisemnych wyjaśnień, zdjęć i filmów. Wszystko zależy od Ciebie!
Składniki
6
Materiały
- Papier do pieczenia
- Małe naczynie żaroodporne
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania2 h
Podgrzej masło orzechowe w kąpieli wodnej. Dodaj czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści. Dodaj syrop z agawy i wymieszaj.
Wlej mieszaninę do małego naczynia wyłożonego papierem do pieczenia i posyp płatkami migdałów. Złóż brzegi papieru do pieczenia i docisnij, aby osadzić migdały. Chłodź przez 2 godziny.
Wyjmij z lodówki, pokrój na kawałki i voilà, gotowe!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 259Kcal
- Węglowodany: 21.1g
- Tłuszcze: 15.8g
- Tłuszcze nasycone: 6.5g
- Białka: 5.6g
- Błonnik: 3.3g
- Cukry: 13.3g
- ProPoints: 7
- SmartPoints: 11
Informacje żywieniowe za 1 porcję (48g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!
Oceń ten przepis