Wegańskie krówki z masłem orzechowym

zagłosuj teraz
Przekąski
łatwe
2 h 10 m
259 Kcal

Czy kuszą Cię małe czekoladowe kwadraciki jako dodatek do deseru lub przekąski? Co więcej, ta wersja krówek jest wegańska i bezglutenowa, więc nie ma powodu, aby się jej pozbawiać! Wykonany z zaledwie 4 składników, ten super łatwy przepis jest gwarantowany bez piekarnika ;-) Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby zrobić te krówki, korzystając z naszych pisemnych wyjaśnień, zdjęć i filmów. Wszystko zależy od Ciebie!

Składniki

6

Materiały

  • Papier do pieczenia
  • Małe naczynie żaroodporne

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania2 h
  • Wegańskie krówki z masłem orzechowym - Przygotowanie krok 1Podgrzej masło orzechowe w kąpieli wodnej. Dodaj czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści. Dodaj syrop z agawy i wymieszaj.
  • Wegańskie krówki z masłem orzechowym - Przygotowanie krok 2Wlej mieszaninę do małego naczynia wyłożonego papierem do pieczenia i posyp płatkami migdałów. Złóż brzegi papieru do pieczenia i docisnij, aby osadzić migdały. Chłodź przez 2 godziny.
  • Wegańskie krówki z masłem orzechowym - Przygotowanie krok 3Wyjmij z lodówki, pokrój na kawałki i voilà, gotowe!

Oceń ten przepis

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 259Kcal
  • Węglowodany: 21.1g
  • Tłuszcze: 15.8g
  • Tłuszcze nasycone: 6.5g
  • Białka: 5.6g
  • Błonnik: 3.3g
  • Cukry: 13.3g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 11
Informacje żywieniowe za 1 porcję (48g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: