Petitchef PL

Batony owsiano-lniane bez pieczenia

Desser
1 porcji
30 min
łatwe
Szybki, smaczny i bardzo zdrowy przepis na batony owsiane z dodatkiem lnu

Składniki

Liczba porcji: 1
2 szklanki płatków owsianych

130g masła orzechowego

6 łyżek ziaren słonecznika

4 łyżki świeżo zmielonego siemienia lnianego

2-3 czubate łyżeczki miodu

Przygotowanie

  • Przygotowanie:
    Wsypać do miski płatki owsiane, słonecznik i siemię dodać miód i masło, wymieszać. W zależności od rodzaju użytego masła, można dodać go więcej jeśli masa podczas wyrabiania jest krucha i mało klejąca. Następnie wykładamy masę na blaszkę keksówkę wyłożoną folią aluminiową lub papierem do pieczenia, przykrywamy drugim kawałekiem folii i przyciskamy czymś ciężkim może to być słoik lub puszka, odstawiamy na kilka godzin do lodówki, po wyjęciu kroimy ostrym zwilżonym wodą nożem.

Zdjęcia

Batony owsiano-lniane bez pieczenia, zdjęcie 1Batony owsiano-lniane bez pieczenia, zdjęcie 2Batony owsiano-lniane bez pieczenia, zdjęcie 3Batony owsiano-lniane bez pieczenia, zdjęcie 4





Oceń ten przepis:



Menu dnia

Otrzymuj codzienne menu: