Petitchef PL

Batony owsiano-lniane bez pieczenia

Desser
1 porcji
30 min
0 min
łatwe
Szybki, smaczny i bardzo zdrowy przepis na batony owsiane z dodatkiem lnu

Składniki

2 szklanki płatków owsianych

130g masła orzechowego

6 łyżek ziaren słonecznika

4 łyżki świeżo zmielonego siemienia lnianego

2-3 czubate łyżeczki miodu

Przygotowanie

Przygotowanie:
Wsypać do miski płatki owsiane, słonecznik i siemię dodać miód i masło, wymieszać. W zależności od rodzaju użytego masła, można dodać go więcej jeśli masa podczas wyrabiania jest krucha i mało klejąca. Następnie wykładamy masę na blaszkę keksówkę wyłożoną folią aluminiową lub papierem do pieczenia, przykrywamy drugim kawałekiem folii i przyciskamy czymś ciężkim może to być słoik lub puszka, odstawiamy na kilka godzin do lodówki, po wyjęciu kroimy ostrym zwilżonym wodą nożem.







Oceń ten przepis:



Menu dnia
(c) Madeinwork | Regulamin