Petitchef PL

Chrupiące ciacha bananowe z masłem orzechowym i czekoladą

Od czasu odkrycia pysznych, zdrowych i szybkich w przygotowaniu ciasteczek bananowych nic innego nie piekę. Kupuję w przecenie bardzo dojrzałe banany i dodaje przeróżnych bakalii i ziaren, akurat takich, które mam w domu.

Dzisiejsze ciasteczka wzbogaciłam żurawiną, słonecznikiem, masłem orzechowym i kawałkami ciemnej czekolady - mniaaaaaaaaaaaam :)


na 10 dużych ciastek:

2 dojrzałe banany
szklanka płatków owsianych błyskawicznych
pół szklanki otrąb żytnich
łycha masła orzechowego z czekoladą (Primavika)
1/3 gorzkiej czekolady, pokruszonej
garść suszonej żurawiny
garść słonecznika łuskanego
łyżka miodu lub brązowego cukru



1. Banany rozgniatamy widelcem, mieszamy dokładnie z resztą składników.
2. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, formujemy kulki z masy i spłaszczamy.
3. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.










Oceń ten przepis:



Menu dnia

Otrzymuj codzienne menu: