Burger potwór
zagłosuj teraz
Potwornie słodki hamburger na Halloweenowy posiłek! Można się założyć, że dzieci go pokochają ;-) Czarny chleb zabarwiony atramentem z kałamarnicy, oliwkowe oczy, serowe zęby, co tylko chcesz! Baw się dobrze ożywiając swój posiłek na ten wyjątkowy wieczór :-D Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku, zdjęciami i filmem poniżej, aby zrobić naszego potwornego burgera! Niczego nie przegapisz ;-)
Składniki
1
Materiały
- wykałaczka
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min
Ząbki: pokrój cheddar na ząbki. Zachowaj obie części.
Oczy: za pomocą wykałaczki wsuń plasterek papryki w czarną oliwkę, a następnie złóż drugą część do środka. Wbij wykałaczkę w bok oliwki i zrób to samo z drugim okiem.
Usta: Gotuj stek mielony przez około 4 minuty z każdej strony. Pokrój plasterki pomidora.
Korpus: przekroić bułkę na pół i grillować wnętrze przez 2 minuty na rozgrzanej patelni. Rozsmarować 2 łyżki sosu pomidorowego na spodzie i 1 łyżkę na wewnętrznej stronie główki.
Przygotowanie: na talerzu ułożyć spód chlebowy z sosem pomidorowym. Dodać kilka liści roszponki, tworząc macki. Dodać najmniejszą część szczęki cheddara.
Umieść stek na wierzchu, a następnie plaster pomidora. Dodaj górną część szczęki cheddara, a następnie główkę chleba. Umieść oczka oliwne na wierzchu.
Obserwacje
Oliwki: Można użyć zielonych oliwek.
Ser: Można użyć ulubionego sera do burgerów.
Bułki z atramentem kałamarnicy: Przygotowaliśmy domowe bułki, ale można użyć tradycyjnych bułek do burgerów.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 703Kcal
- Węglowodany: 52.2g
- Tłuszcze: 36.9g
- Tłuszcze nasycone: 19.1g
- Białka: 36g
- Błonnik: 7.7g
- Cukry: 8g
- ProPoints: 19
- SmartPoints: 24
Informacje żywieniowe za 1 porcję (575g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis