Chłodnik marchewkowy z orzechami
vote now
Chłodnik marchewkowy z orzechami,
czyli obiad idealny w upalny dzień.
Chłodnik marchewkowy z orzechami to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego chłodnika z botwinki. Przepis na ten chłodnik znam z Twojego Stylu. Polecam!
Potrzebne składniki:
Przepis na 2-3 porcje.
500 g marchewek500 ml bulionu warzywnego100 g orzechów laskowych1 cebula1 ząbek czosnkusok z 2 cytryn1 łyżeczka octu jabłkowegonatka pietruszkilistki miętyoliwa z oliwekNa początku, marchewki obrałam i starłam na dużych oczkach na tarce. Orzechy uprażyłam na patelni. Cebulę i czosnek pokroiłam w kostkę. W garnku wymieszałam marchewki, bulion warzywny, sok z cytryn, cebulę i czosnek oraz 80 g orzechów pokrojonych drobno. Doprawiłam octem, sola i pieprzem. Za pomocą blendera uzyskałam gładką masę. Zupę wstawiłam do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie Chłodnik marchewkowy podałam polany oliwą z oliwek i natką pietruszki, liśćmi mięty oraz orzechami laskowymi. Smacznego!
Kolorowa Kuchnia Magdy
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!