Kanapka z bajglem z indyka, surówka coleslaw, jajko na twardo
Nie masz czasu na przygotowanie posiłku? Poświęć 5 minut na przygotowanie tej szybkiej, łatwej i smacznej kanapki. Mały dodatek? Miękkość chleba bajglowego, która sprawia, że za każdym razem się na nią nabierasz :-) Połącz plastry indyka, odrobinę sałatki coleslaw i pokruszone jajko na twardo w tym przepisie, którym dzielimy się z Tobą poniżej ↓
Składniki
Przygotowanie
Gotuj jajko przez około 9-10 minut, aż będzie ugotowane na twardo.
Rozłóż sałatkę coleslaw na jednej z dwóch kromek bajgla.Dodaj złożone plastry wędzonego indyka.
Gdy jajko się zetnie, pokrusz je na wędzonego indyka.
Umyj gałązki pietruszki, usuń liście i posiekaj je na jajku.Posmaruj drugą kromkę bajgla majonezem.
Zamknij i delektuj się!
Obserwacje
Jakie są korzyści zdrowotne z jedzenia indyka?
Indyk jest źródłem białka, witamin z grupy B oraz minerałów, co czyni go zdrowym wyborem dla diety.
Czy mogę użyć innego rodzaju chleba zamiast bajgla?
Tak, możesz użyć chleba pełnoziarnistego lub innego ulubionego pieczywa, ale bajgiel dodaje wyjątkowej tekstury.
Jak długo gotować jajko na twardo, aby było idealne?
Jajko powinno gotować się przez 9-10 minut, aby uzyskać idealnie ugotowane na twardo.
Czy sałatka coleslaw można przygotować wcześniej?
Tak, sałatkę coleslaw można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce przez kilka dni.
Jakie inne składniki mogę dodać do kanapki z bajglem?
Możesz dodać awokado, pomidory, ogórki lub inne ulubione warzywa, aby wzbogacić smak kanapki.
Odżywianie
- Węglowodany: 39.8g
- Tłuszcze: 21.5g
- Tłuszcze nasycone: 4.6g
- Białka: 49.1g
- Błonnik: 4.6g
- ProPoints: 14
Oceń ten przepis