Zupa z topinamburu, ziemniaków i boczku

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
łatwe
35 min
223 Kcal

Nowy sposób na odkrycie zapomnianych warzyw, a dokładniej karczochów jerozolimskich. W połączeniu z ziemniakami w łatwej, kremowej zupie domowej roboty, pokocha ją cała rodzina! Posyp kilkoma plasterkami grillowanego boczku, aby zakończyć przygotowanie i możesz jeść :-) Odkryj nasz przepis krok po kroku poniżej ↓↓

Składniki

6

Materiały

  • Rondel
  • Mikser

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min
  • Zupa z topinamburu, ziemniaków i boczku - Przygotowanie krok 1Obrać ziemniaki i topinambur, a następnie pokroić je w kostkę.
    W rondlu rozgrzać oliwę z oliwek i smażyć pokrojone w kostkę warzywa przez 5 minut.
  • Zupa z topinamburu, ziemniaków i boczku - Przygotowanie krok 2Przykryj wodą i gotuj przez około 15 minut (aż warzywa będą miękkie).
  • Zupa z topinamburu, ziemniaków i boczku - Przygotowanie krok 3Zdjąć z ognia, dodać podgrzaną śmietanę, doprawić solą i pieprzem, a następnie zmiksować.
  • Zupa z topinamburu, ziemniaków i boczku - Przygotowanie krok 4Podawać w misce. Plastry boczku pokroić na małe kawałki i zgrillować na rozgrzanej patelni. Ułóż kilka kawałków na wierzchu zupy. I gotowe!

Oceń ten przepis

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 223Kcal
  • Węglowodany: 21.2g
  • Tłuszcze: 13.1g
  • Tłuszcze nasycone: 5.8g
  • Białka: 3.5g
  • Błonnik: 3.1g
  • Cukry: 9.3g
  • ProPoints: 6
  • SmartPoints: 9
Informacje żywieniowe za 1 porcję (159g)

Sprzęt do gotowania

mikser
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: