Zupa z topinamburu, ziemniaków i boczku
zagłosuj teraz
Nowy sposób na odkrycie zapomnianych warzyw, a dokładniej karczochów jerozolimskich. W połączeniu z ziemniakami w łatwej, kremowej zupie domowej roboty, pokocha ją cała rodzina! Posyp kilkoma plasterkami grillowanego boczku, aby zakończyć przygotowanie i możesz jeść :-) Odkryj nasz przepis krok po kroku poniżej ↓↓
Składniki
6
Materiały
- Rondel
- Mikser
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min
Obrać ziemniaki i topinambur, a następnie pokroić je w kostkę.
W rondlu rozgrzać oliwę z oliwek i smażyć pokrojone w kostkę warzywa przez 5 minut.Przykryj wodą i gotuj przez około 15 minut (aż warzywa będą miękkie).
Zdjąć z ognia, dodać podgrzaną śmietanę, doprawić solą i pieprzem, a następnie zmiksować.
Podawać w misce. Plastry boczku pokroić na małe kawałki i zgrillować na rozgrzanej patelni. Ułóż kilka kawałków na wierzchu zupy. I gotowe!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 223Kcal
- Węglowodany: 21.2g
- Tłuszcze: 13.1g
- Tłuszcze nasycone: 5.8g
- Białka: 3.5g
- Błonnik: 3.1g
- Cukry: 9.3g
- ProPoints: 6
- SmartPoints: 9
Informacje żywieniowe za 1 porcję (159g)
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis