Zupa warzywna
vote now
Pyszna , lekka I pożywna zupa warzywna. Młode warzywa, pozostawiają niezapomniany smak , oddając zupie wszystko co najlesze. Prosta w wykonaniu I przepyszna. Polecam :)
Zaczynamy:
Składniki:
3-4 ziemniaki
3-4 marchewki
1 pietruszka
seler korzeń
mały kalafior
mała główka brokuł
podudzia kurczaka
sól, pieprz, pieprz ziarnka,
2 kostki rosołowe
natka pietruszki
Wykonanie:
Gotujemy rosół na udkach- doprawiamy solą I pieprzem, dodajemy ziarnka pieprzu.
Kroimy marchew, pietruszkę I seler w kostkę.
Czyścimy kalafior I brokuły- kroimy na mniejsze kawałki.
Do rosołu dodajemy marchew , pietruszkę I seler. Gotujemy około 10 min. Dodajemy kalafior I brokuły- gotujemy dalsze 10 min. Dodajemy 2 kostki rosołowe. Doprawiamy do smaku solą I pieprzem.
Zupa gotowa :)
Siekamy natkę pietruszki- dodajemy do zupy.
Smacznego :)
Zaczynamy:
Składniki:
3-4 ziemniaki
3-4 marchewki
1 pietruszka
seler korzeń
mały kalafior
mała główka brokuł
podudzia kurczaka
sól, pieprz, pieprz ziarnka,
2 kostki rosołowe
natka pietruszki
Wykonanie:
Gotujemy rosół na udkach- doprawiamy solą I pieprzem, dodajemy ziarnka pieprzu.
Kroimy marchew, pietruszkę I seler w kostkę.
Czyścimy kalafior I brokuły- kroimy na mniejsze kawałki.
Do rosołu dodajemy marchew , pietruszkę I seler. Gotujemy około 10 min. Dodajemy kalafior I brokuły- gotujemy dalsze 10 min. Dodajemy 2 kostki rosołowe. Doprawiamy do smaku solą I pieprzem.
Zupa gotowa :)
Siekamy natkę pietruszki- dodajemy do zupy.
Smacznego :)
Smaki Edyty
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!