ZUPA KMINKOWA
vote now
Zupa kminkowa, to jedna z tych potraw, którą się kocha albo nienawidzi.
Jej specyficzny smak i zapach, może doprowadzić o zawrót głowy.
Ja sama miałam trzy podejścia, zanim zrozumiałam, że kocham tą zupę.
Zdążyłam zarazić miłością moją mamę.
A zaczęło się od pewnego obiadu u babci...
s k ł a d n i k i: 1.5 Litra (4 osoby)
2 opakowania kminku
sól
pieprz
łyżka masła
woda
w y k o n a n i e :
Do zimnej wody wsypujmey kminek, dodajemy sól, pieprz i łyżkę masła.
Przykrywamy garnek i gotujemy wywar, bulion kminkowy około 1 godziny.
Gdy bulion nabierze ciemnego odcienia, doprawiamy do smaku, przecedzamy wywar.
Podajemy z grzankami.
backtaste
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!