Surówka ze świeżej kapusty z czerwona cebulą
vote now
Dzisiejsza surówka jest ostra. Możemy podać ja do dań z grilla lub do obiadu do drugiego dania.
Składniki:- pół główki świeżej kapusty
- 2 czerwone cebule
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki śmietany zagęszczonej 12 %
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:Kapustę poszatkować i posolić aby zmiękła. Cebulę pokroić w kostkę, przełożyć do kapusty. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, przełożyć do kapusty. Następnie dodajemy majonez, śmietanę, posypujemy pieprzem i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą jeśli trzeba.
Możemy ja lekko schłodzić przed podaniem. Smacznego...
Składniki:- pół główki świeżej kapusty
- 2 czerwone cebule
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki śmietany zagęszczonej 12 %
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:Kapustę poszatkować i posolić aby zmiękła. Cebulę pokroić w kostkę, przełożyć do kapusty. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, przełożyć do kapusty. Następnie dodajemy majonez, śmietanę, posypujemy pieprzem i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą jeśli trzeba.
Możemy ja lekko schłodzić przed podaniem. Smacznego...
moje przepisy - ania
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!