Sałatka z soczewicy
vote now
Alternatywa dla tradycyjnej sałatki jarzynowej.
Recykling warzyw z rosołu.
Na co dzień i od święta :)
3 marchewkipietruszkapół selera1/3 szklanki czerwonej soczewicy1/3 szklanki zielonej soczewicy2 ogórki kiszone3 łyżki majonezu2 jajka ugotowane na twardosól i pieprzszczypiorek
Recykling warzyw z rosołu.
Na co dzień i od święta :)
3 marchewkipietruszkapół selera1/3 szklanki czerwonej soczewicy1/3 szklanki zielonej soczewicy2 ogórki kiszone3 łyżki majonezu2 jajka ugotowane na twardosól i pieprzszczypiorek
Marchew, pietruszkę i seler ugotować. Wystudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę.Ogórki pokroić w drobną kostkę.
Soczewice opłukać, zalać zimną wodą i odstawić na pół godziny. Gotować do miękkości, odsączyć i ostudzić.
Rozdrobnione składniki wymieszać i połączyć z majonezem, ewent. doprawić solą i pieprzem.
Udekorować ćwiartkami jajek i posiekanym szczypiorkiem.
Rozdrobnione składniki wymieszać i połączyć z majonezem, ewent. doprawić solą i pieprzem.
Udekorować ćwiartkami jajek i posiekanym szczypiorkiem.
ATLAS SMAKÓW
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!