Popcorn o smaku pizzy
zagłosuj teraz
Z tym popcornem przenosimy go na wyższy poziom! Jeśli już lubimy popcorn jako przekąskę lub jako dodatek do sobotniego filmu, możemy nadać mu odrobinę smaku w bardzo prosty i szybki sposób. Dodaj odrobinę masła, aby przyprawy lepiej przylegały, a popcorn był smaczniejszy i to wszystko!
Składniki
4
Do popcornu:
Polewa:
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania5 min
Przygotowanie popcornu:
Rozgrzać olej na nieprzywierającej patelni. Następnie dodać ziarna kukurydzy i przykryć patelnię, aby popcorn mógł się uprażyć.
W zależności od siły ognia, wyjście zajmie mniej lub więcej czasu. Około 5-7 minut.
Umieść popcorn w misce i dodaj roztopione masło. Dobrze wymieszaj, aby się wchłonęło.
Dodać oregano, paprykę, sól i parmezan. Dobrze wymieszać.
I miłego oglądania! :)
Obserwacje
* Jeśli lubisz lekko słone potrawy, możesz pominąć dodawanie soli, ponieważ parmezan jest słony sam w sobie.
* Parmezan można zastąpić dowolnym innym rodzajem startego sera.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 150Kcal
- Węglowodany: 3.5g
- Tłuszcze: 13.9g
- Tłuszcze nasycone: 5.3g
- Białka: 1.5g
- Błonnik: 2.4g
- Cukry: 1g
- ProPoints: 4
- SmartPoints: 6
Informacje żywieniowe za 1 porcję (33g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:





Oceń ten przepis