Pieczarki faszerowane twarogiem
vote now
Przystawka :-)
Składniki:
pieczarki (dość duże, żeby trochę tego farszu weszło)ser biały, półtłusty lub tłustyżółtko cebulasólpieprz grubo zmielonyna panierkę: mąka, jajko, bułka tartaolej do smażeniaSer biały rozdrabniamy w misce widelcem, dodajemy pokrojoną drobno cebulę, żółtko, sól i pieprz. Mieszamy. Jeśli ser jest suchy, dodajemy troszkę śmietany.
Z pieczarek usuwamy nóżki. Solimy je (pieczarki, nie nóżki) i nakładamy do środka jak najwięcej farszu serowego.
Nafaszerowane pieczarki panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
Składniki:
pieczarki (dość duże, żeby trochę tego farszu weszło)ser biały, półtłusty lub tłustyżółtko cebulasólpieprz grubo zmielonyna panierkę: mąka, jajko, bułka tartaolej do smażeniaSer biały rozdrabniamy w misce widelcem, dodajemy pokrojoną drobno cebulę, żółtko, sól i pieprz. Mieszamy. Jeśli ser jest suchy, dodajemy troszkę śmietany.
Z pieczarek usuwamy nóżki. Solimy je (pieczarki, nie nóżki) i nakładamy do środka jak najwięcej farszu serowego.
Nafaszerowane pieczarki panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
Edytka w kuchni
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!