Pieczarki faszerowane twarogiem

vote now
Pieczarki faszerowane twarogiem

Przystawka :-)

Składniki:
pieczarki (dość duże, żeby trochę tego farszu weszło)ser biały, półtłusty lub tłustyżółtko cebulasólpieprz grubo zmielonyna panierkę: mąka, jajko, bułka tartaolej do smażeniaSer biały rozdrabniamy w misce widelcem, dodajemy pokrojoną drobno cebulę, żółtko, sól i pieprz. Mieszamy. Jeśli ser jest suchy, dodajemy troszkę śmietany.
Z pieczarek usuwamy nóżki. Solimy je (pieczarki, nie nóżki) i nakładamy do środka jak najwięcej farszu serowego.
Nafaszerowane pieczarki panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.


E Edytka w kuchni

Komentarze

Oceń ten przepis:




+