Karkówka o smaku skrzydełek w brązowym cukrze (lokowanie produktu)

vote now
Karkówka o smaku skrzydełek w brązowym cukrze (lokowanie produktu)

Chłodny sierpień nie odgania od grillowania...można zrobić coś tak pysznego....



Karkówka o smaku skrzydełek w brązowym cukrze


600 g karkówkiprzyprawa Kamis Grill Mates - Skrzydełka brown sugar2 łyżki oleju rzepakowego50 ml whisky1 duża cebulasólfolia aluminiowa

Karkówkę myjemy, pozbawiamy błon i przerostów, kroimy na cienkie plastry. Umieszczamy w miseczce dodajemy olej, whisky oraz przyprawę Grill Mates - wszystko mieszamy i odstawiamy do zamarynowania na minimum 1 godzinę.
Cebulę kroimy na pół, a następnie na półksięzyce.
Przygotowujemy kawałki folii aluminiowej na której układamy karkówkę, na niej kładziemy cebulę, którą delikatnie solimy. Całość zamykamy i grillujemy.
Pyszne

Podajemy z ziemniakami pieczonymi w ognisku :)
Oczywiście można je zastąpić tym czym zapragniemy :)

Sztuka mięsa edycja letniaGrillowanie 2014
O o tym co w życiu...

Komentarze

Oceń ten przepis:




+