Karkówka o smaku skrzydełek w brązowym cukrze (lokowanie produktu)
vote now
Chłodny sierpień nie odgania od grillowania...można zrobić coś tak pysznego....
Karkówka o smaku skrzydełek w brązowym cukrze
600 g karkówkiprzyprawa Kamis Grill Mates - Skrzydełka brown sugar2 łyżki oleju rzepakowego50 ml whisky1 duża cebulasólfolia aluminiowa
Karkówkę myjemy, pozbawiamy błon i przerostów, kroimy na cienkie plastry. Umieszczamy w miseczce dodajemy olej, whisky oraz przyprawę Grill Mates - wszystko mieszamy i odstawiamy do zamarynowania na minimum 1 godzinę.
Cebulę kroimy na pół, a następnie na półksięzyce.
Przygotowujemy kawałki folii aluminiowej na której układamy karkówkę, na niej kładziemy cebulę, którą delikatnie solimy. Całość zamykamy i grillujemy.
Pyszne
Podajemy z ziemniakami pieczonymi w ognisku :)
Oczywiście można je zastąpić tym czym zapragniemy :)
o tym co w życiu...
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!