Jajka po szkocku - jajka panierowane w stylu szkockim
zagłosuj teraz
A może spróbujemy kuchni szkockiej? Spróbuj naszych panierowanych jajek ;-)
Składniki
4
Materiały
- Frytkownica
Przygotowanie
Czas przygotowania25 min
Gotowania5 min
Gotować jajka na twardo we wrzącej wodzie przez 8 minut.
Mięso kiełbasiane wymieszać z drobno posiekaną cebulą, posiekanym czosnkiem i musztardą. Doprawić solą i pieprzem.Gdy jajka będą ugotowane, obrać je ze skorupek.
Weź 1/4 mieszanki mięsnej i spłaszcz ją w dłoni.Obtocz jajko w mące i połóż na spłaszczonym mięsie. Owinąć mięso wokół jajka. Zanurz powstałą kulkę w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej.
Smażyć przez około 5 minut.
A teraz twoje szkockie jajka są gotowe!
Obserwacje
Gotowanie jajka: można skrócić czas gotowania, aby jajko było rzadkie po przekrojeniu.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 450Kcal
- Węglowodany: 28.9g
- Tłuszcze: 24.9g
- Tłuszcze nasycone: 8g
- Białka: 25.8g
- Błonnik: 1.9g
- Cukry: 2.4g
- ProPoints: 12
- SmartPoints: 14
Informacje żywieniowe za 1 porcję (190g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis