Hummus różowy
vote now
Uwielbiam hummus, a jeszcze bardziej lubię, kiedy mogę go przyrządzić szybko, używając gotowej pasty tahini. Dzisiejsze smarowidło jest w pięknym kolorze różowym, ze względu na dodatek buraczanego puree. Świetnie smakuje z lekko podpieczonymi grzankami, w towarzystwie kiełków.
szklanka ugotowanej ciecierzycy
2 łyżki tahini (Primavika)
3 łyżki buraczanego puree
sok z połowy cytryny
2 ząbki czosnku
sól
Wszystkie składniki miksujemy na gładką pastę. Doprawiamy do smaku.
Skład:Sezam 100%.
Wartość odżywcza w 100 g:WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 503 kcal/2094 kJ
BIAŁKO - 27
WĘGLOWODANY - 5
TŁUSZCZ - 59
eatyourdream
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!