Ciasto rolowane z nutellą
zagłosuj teraz
Proste i efektowne ciasto, które zachwyci zarówno młodszych, jak i starszych!
Składniki
8
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
Oddziel białka od żółtek. Ubij białka na sztywną pianę.
Wymieszaj żółtka z cukrem, aż masa stanie się biała.Delikatnie wmieszaj ubite na sztywno białka do żółtek z cukrem. Na koniec dodaj przesianą mąkę i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
Umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 10 minut w temperaturze 180°C.
Po wyjęciu z piekarnika wyjmij biszkopt z formy i umieść go na ściereczce. Zwiń biszkopt w ściereczkę i pozostaw do ostygnięcia na około dwadzieścia minut.
Delikatnie rozwiń biszkopt i rozprowadź na nim nutellę.
Następnie zwiń go ponownie (bez ściereczki!) i odetnij oba końce.
I gotowe, twoje ciasto rolowane jest już gotowe!
Obserwacje
Nutella: można ją zastąpić dżemem lub kremem.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 251Kcal
- Węglowodany: 37.5g
- Tłuszcze: 8.1g
- Tłuszcze nasycone: 2.3g
- Białka: 6.1g
- Błonnik: 1.4g
- Cukry: 26.7g
- ProPoints: 7
- SmartPoints: 11
Informacje żywieniowe za 1 porcję (75g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis