Bezy z nutellą
zagłosuj teraz
Aby wykorzystać resztki białek, nie ma lepszego sposobu niż bezy! Idealny przepis przeciwko marnotrawstwu, który doskonale pasuje do herbaty lub kawy ;-) Tym razem sprawiliśmy, że są jeszcze smaczniejsze, dodając trochę pasty czekoladowej :-) Przetestowane i zatwierdzone przez cały zespół, ty też możesz zrobić te ultra łatwe domowe bezy :-)
Składniki
10
Materiały
- Trzepaczka elektryczna
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania1 h 15 m
Ubij białka z połową cukru. Gdy trzepaczka zacznie zostawiać ślady, dodaj drugą połowę cukru.
Ubijaj, aż beza utworzy szczyty po podniesieniu trzepaczki.Dodaj 2 łyżki Nutelli i delikatnie wymieszaj, nie osiągając gładkiej konsystencji.
Ułóż bezy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec przez 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 120°C.
I gotowe, twoje bezy z Nutellą są już gotowe!
Obserwacje
Nie masz rękawa do wyciskania? Żaden problem! Użyj torebki do zamrażania z odciętym rogiem ;-)
Aby uzyskać udaną bezę: najlepiej używać białek w temperaturze pokojowej, a nawet dojrzałych. Tak więc, albo wyjmij jajka na kilka godzin przed przygotowaniem bezy, albo oddziel białka od żółtek 1 lub 2 dni wcześniej i trzymaj białka poza lodówką w szczelnie zamkniętej puszce.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 58Kcal
- Węglowodany: 11.7g
- Tłuszcze: 0.9g
- Tłuszcze nasycone: 0.3g
- Białka: 0.8g
- Błonnik: 0.1g
- Cukry: 11.7g
- ProPoints: 2
- SmartPoints: 3
Informacje żywieniowe za 1 porcję (19g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis