Choinka z nutellą do dzielenia
zagłosuj teraz
To niesamowite, jak wiele pysznych i uroczych przepisów można przygotować z prostego ciasta francuskiego! Dowodem na to jest nasze piękne czekoladowe drzewo :-)
Składniki
8
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min
Rozsmaruj nutellę na cieście francuskim i zwiń je w rulon.
Zawiń w folię i włóż do zamrażarki na 15 minut, aby ciasto trzymało się razem po przekrojeniu.Pokroić w plastry o grubości poniżej 1 cm.
Ułóż na blasze do pieczenia w kształcie choinki (duży trójkąt i mały prostokąt u podstawy). Posmarować żółtkiem.
Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
Posyp cukrem pudrem i ułóż na wierzchu M&M's.
A teraz Twoja choinka z Nutellą jest już gotowa!
Obserwacje
Wersja pikantna: przepis można wzbogacić solą, zastępując pastę pesto, sosem pomidorowym lub czymś innym.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 286Kcal
- Węglowodany: 26.6g
- Tłuszcze: 18.1g
- Tłuszcze nasycone: 9.1g
- Białka: 3.5g
- Błonnik: 1.5g
- Cukry: 15.9g
- ProPoints: 8
- SmartPoints: 13
Informacje żywieniowe za 1 porcję (54g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis