Chrupiące bakaliowo - czekoladowe kuleczki
vote now
Zdrowa bakaliowo – czekoladowa przekąska, którą przygotowuje się błyskawicznie. Mieszanka orzechów i różnych ziaren połączona jest gorzką czekoladą, tworząc pysznie chrupiące ciasteczka.
Składniki100 g gorzkiej czekolady50 g mlecznej czekolady20 g pestek dyni60 g słonecznika40 g orzeszków arachidowych50 g orzechów włoskich30 g płatków owsianychSposób przygotowaniaCzekoladęgorzką i mleczną łamiemy na kawałki, wkładamy do szklanej miski i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Pozostawiamy do ostygnięcia. Suche składniki (bakalie + płatki owsiane) mieszamy w misce. Rozpuszczoną ostudzoną czekoladę dodajemy do suchej mieszanki i dokładnie mieszamy.Z masy formujemy kuleczki za pomocą małej łyżeczki i układamy na papierze do pieczenia lub folii (ok. 20 sztuk). Wstawiamy do lodówki.Po zastygnięciu każdą kuleczkę umieszczamy w papilotce. Przechowujemy w szczelnym pojemniku w lodówce.Smacznego! teczka kucharska
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!