Libański tabbouleh, hiper aromatyczny i świeży, jak lubimy
zagłosuj teraz
Szukasz świeżości na lunch? Oto nasz sekretny przepis na udany piknik: libańskie tabbouleh! Gwarantowana eksplozja smaków ;-) Dzięki pietruszce i mięcie Twoje kubki smakowe będą w euforii. Dodaj soczyste pomidory, oliwę z oliwek i cytrynę, a otrzymasz słoneczny przepis, który pachnie latem.
Składniki
4
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania1 h
- Przepłucz bulghur kilka razy, wyciśnij go i umieść w misce.
- Umyj pomidory i pokrój je w kostkę.
Obierz cebulę i drobno posiekaj.
Dodaj do miski i wymieszaj. - Umyj, usuń łodygi z pietruszki i mięty, a następnie posiekaj je i dodaj do miski przed wymieszaniem.
- Wyciśnij sok z dwóch cytryn i dodaj go do miski. Dodaj oliwę z oliwek, sól i pieprz, a następnie dobrze wymieszaj.
- Umieść wszystko w lodówce na 1 godzinę.
Smacznego!
Obserwacje
Jak ugotować bulghur? Tutaj nie trzeba gotować bulghuru w garnku z gorącą wodą. Wyrośnie on w ciągu godziny pozostawiony w lodówce, dzięki sokowi z cytryny, oliwie z oliwek i pomidorom :-)
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 332Kcal
- Węglowodany: 20.2g
- Tłuszcze: 24.4g
- Tłuszcze nasycone: 3.4g
- Białka: 3.8g
- Błonnik: 3.3g
- Cukry: 3.2g
- ProPoints: 9
- SmartPoints: 11
Informacje żywieniowe za 1 porcję (210g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis