ZIELONA ZUPA KREM

vote now
ZIELONA ZUPA KREM

Metabolic Balance, faza II.

Zdrowy posiłek w duchu MB. Prosty, szybki, a przy tym smaczny i pożywny.
Zielona zupa kremSkładniki na dwie porcje:

260 g warzyw, w tym:
2-3 liście kapusty włoskiej,
kawałek pora,
kawałek selera,
1 szalotka,
1 bulwa topinamburu

1 ząbek czosnku
1 papryczka kajeńska
sól
160 g tofu
1 łyżeczka oleju kokosowego

Pokrojone warzywa ugotuj w niewielkiej ilości wody, rozdrobnij blenderem na krem, doprawiając solą do smaku.

Tofu pokrój w kostkę, posolone wrzuć na rozgrzaną patelnię z łyżeczką oleju kokosowego, przesmaż na dużym ogniu do lekkiego zrumienienia. Posyp zupę kostkami tofu jak grzankami. Smacznego!


P PO PROSTU PYSZNE

Komentarze

Oceń ten przepis:




+