ZIELONA ZUPA KREM
vote now
Metabolic Balance, faza II.
Zdrowy posiłek w duchu MB. Prosty, szybki, a przy tym smaczny i pożywny.
Zielona zupa kremSkładniki na dwie porcje:
260 g warzyw, w tym:
2-3 liście kapusty włoskiej,
kawałek pora,
kawałek selera,
1 szalotka,
1 bulwa topinamburu
1 ząbek czosnku
1 papryczka kajeńska
sól
160 g tofu
1 łyżeczka oleju kokosowego
Pokrojone warzywa ugotuj w niewielkiej ilości wody, rozdrobnij blenderem na krem, doprawiając solą do smaku.
Tofu pokrój w kostkę, posolone wrzuć na rozgrzaną patelnię z łyżeczką oleju kokosowego, przesmaż na dużym ogniu do lekkiego zrumienienia. Posyp zupę kostkami tofu jak grzankami. Smacznego!
Zdrowy posiłek w duchu MB. Prosty, szybki, a przy tym smaczny i pożywny.
Zielona zupa kremSkładniki na dwie porcje:
260 g warzyw, w tym:
2-3 liście kapusty włoskiej,
kawałek pora,
kawałek selera,
1 szalotka,
1 bulwa topinamburu
1 ząbek czosnku
1 papryczka kajeńska
sól
160 g tofu
1 łyżeczka oleju kokosowego
Pokrojone warzywa ugotuj w niewielkiej ilości wody, rozdrobnij blenderem na krem, doprawiając solą do smaku.
Tofu pokrój w kostkę, posolone wrzuć na rozgrzaną patelnię z łyżeczką oleju kokosowego, przesmaż na dużym ogniu do lekkiego zrumienienia. Posyp zupę kostkami tofu jak grzankami. Smacznego!
PO PROSTU PYSZNE
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!