Wynik Konkursu - Najlepsze Danie z Woka w zaciszu domowym!

vote now
Wynik Konkursu - Najlepsze Danie z Woka w zaciszu domowym!



Dzień Dobry Kochani!Nadszedł dzień ogłoszenia zwycięzcy. Zgłoszeń było strasznie dużo, a w ostatnich godzinach przyjmowania zgłoszeń jak szaleni wysyłaliście swoje smakowitości. Przyznam się, że przeglądając Wasze propozycje ośliniłam się strasznie :)Do rzeczy: jedna patelnia i jeden zwycięzca.Potrawa, którą nominowałam do głównej nagrody zahipnotyzowała mnie. Dosłownie! Nie mogłam oderwać wzroku, czytałam składniki i patrzyłam na zdjęcie, patrzyłam na zdjęcie i czytałam. Jeszcze ta nazwa....Kieryczos? Co to znaczy? Dla mnie ten, a może to Kieryczos jest najlepszym daniem w tym konkursie!
A teraz fanfary! Głęboką patelnię Ballarini wygrywa AGATA WAKSMUNDZKA z Wrocławia!Gratuluję serdecznie Agato! Proszę, podeślij mi mailem adres i numer telefonu dla kuriera, bo chcę jak najszybciej podać je sponsorowi nagrody firmie Ballarini, której również bardzo dziękuję.Pozostałym bardzo dziękuję za udział w zabawie. Bardzo bardzo dziękuję. Niedługo kolejny konkurs, w którym troszkę sobie popieczemy, co Wy na to? Chcecie kolejny konkurs?A tu przepis Pani Agaty na tajemnicze Kieryczos :)KIERYCZOSskładniki:
- 5 średnich cebul
- połowa pora (zielona część)
- 5 kiełbas białych parzonych
- 1 duża papryka słodka czerwona
- 1 słoiczek czosnku marynowanego wraz z zalewą olejową curry
- 100g białego ryżu długoziarnistego
- natka pietruszki
- przyprawy: mieszanka suszonych warzyw (zdrowa domowa wegeta!), curry

przygotowanie:
Na zalewie oliwnej ze słoiczka po czosnku smażymy w woku cebulę
pokrojoną w talary oraz por pokrojony w krążki, posypujemy je domową
wegetą. Następnie dodajemy kiełbasę pokrojoną w plastry, paprykę
pokrojoną na kawałki, czosnek marynowany w całości. Kiedy wszystko mamy
już podsmażone, dodajemy curry i mieszamy wszystko razem.
Tak gotowe danie podajemy na ciepło wraz z ugotowanym na sypko białym
ryżem. Danie jest bardzo smaczne i sycące. Czosnek marynowany który ma
już w sobie smak curry nadaje całej potrawie ciekawy i bardzo przyjemny
smak. Zalewa olejowa która pozostała w słoiczku wprost idealnie
sprawdziła się do smażenia. Polecam gorąco i życzę smacznego:-)
Pozdrawiam Was Serdecznie
Wasza BLONDYNKA :)

B Blondynka Gotuje

Komentarze

Oceń ten przepis:




+