Tarta hamburgerowa, cheeseburger do podziału!
Czy lubisz burgery? Czy lubisz ciasta? W takim razie pokochasz to połączenie! Jest to idealny przepis na odmianę od zwykłych przygotowań. Ten placek, który przypadnie do gustu zarówno młodszym, jak i starszym, może być spożywany samodzielnie lub podawany z mieszanką sałat. Odrobina świeżości nie zaszkodzi :-)
Składniki
8
Materiały
- Forma o średnicy 28 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania30 min
Rozwiń ciasto francuskie i umieść je na dnie formy. Nakłuć widelcem, a następnie posmarować spód sosem pomidorowym.
Zrumienić cebulę na patelni, następnie dodać mięso mielone i podsmażyć.
Umieść farsz w misce, dopraw solą i pieprzem i dodaj musztardę. Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj drobno posiekane korniszony.
Wlać masę do formy i wygładzić wierzch. Ułóż plasterki sera na wierzchu, aby przykryć całe mięso.
Złożyć brzegi ciasta francuskiego nad nadzieniem, a następnie przykryć drugim ciastem francuskim. Wsuń brzegi pod pierwsze ciasto, aby uformować placek.
Posmarować żółtkiem i posypać sezamem. Piec przez 30 minut w temperaturze 200°C.
A teraz twoja tarta hamburgerowa jest gotowa!
Obserwacje
Farsz: można go dostosować do indywidualnych upodobań (surowa cebula, boczek, brak korniszonów itp.).
Sos pomidorowy można zastąpić ketchupem, ale może to dodać dużo cukru do przepisu.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 505Kcal
- Węglowodany: 23.3g
- Tłuszcze: 36.3g
- Tłuszcze nasycone: 21.2g
- Białka: 20.4g
- Błonnik: 1.5g
- Cukry: 1.4g
- ProPoints: 14
- SmartPoints: 19
Informacje żywieniowe za 1 porcję (161g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis