Petitchef PL

Szpinak + pietruszka + ananas + mleko kokosowe + olej kokosowy + cynamon + maca

Dziś kolejna wariacja smakowa - zielona pinacolada 




3/4 dojrzałego ananasa
szkl. szpinaku
duży pęczek pietruszki
2 łyżki mleka kokosowego (gęstej, stwardniałej części)
mała łyżeczka oleju kokosowego (w stanie stałym)
cynamon
opcjonalnie: łyżeczka maca

więcej na: http://wkroliczejnorze.blogspot.com/2014/02/pina-colada-smoothie-na-zielono.html

Olej kokosowy i sproszkowany korzeń maca polecamy ze sprawdzonych źródeł, gdzie dla fanów zielonych koktajli specjalny rabat, zobacz: http://zielonekoktajle.blogspot.com/p/kody-rabatowe.html

Mleko kokosowe polecamy robić samodzielnie, inne roślinne także (poczytaj o tym, np. tutaj. Natomiast w tym wypadku, gdy potrzebujesz części stwardniałej, to lepiej kupić w puszce, np. tutaj: kokosowe mleko











Oceń ten przepis:



Menu dnia

Otrzymuj codzienne menu: