Serek wegański kanapkowy z jogurtu sojowego

vote now
Serek wegański kanapkowy z jogurtu sojowego

Wiosna zagląda do okien, MrB i Messi coraz częściej znikają na długich spacerach i coraz rzadziej Messi wraca bardzo brudny :p
Ja witam wiosnę z wózkiem w parku, z otwartymi oknami w sypialni, kolorowym makijażem, czerwonym płaszczem i twarożkiem wiosennym na ciemnym chlebie
Szczypiorek, rzodkiewka...kojarzą mi się bardzo z dzieciństwem, twarożkiem, który uwielbiała serwować mi babcia, a dziwny dziadek zwykł na ostry twarożek kłaść łyżkę dżemu z jagód...hmmm :)



twarożek sojowypotrzebujecie:

jogurt sojowy ( u mnie naturalny)ściereczka/ gaza/ tetra ( u mnie tetra)naczynkositko- nie jestem pewna czy jest konieczne...czas- u mnie 12h w lodówce szczypiorek lub inne dodatki wg uznania

Na sitku nad naczynkiem układacie gazę, wlewacie jogurt i odstawiacie aż jogurt rozdzieli się. U mnie przez noc zebrało się w naczynku sporo serwatki, ale następnym razem poczekam dłużej :)
sprawdźcie czy pasuje wam konsystencja, jeśli nie, poczekajcie dłużej... smaaacznego!


J Just Try Eat

Komentarze

Oceń ten przepis:




+