Pyszne, chrupiące ciasto z malinową kruszonką
					zagłosuj teraz
						
			
	            
                    
            Zabierz ze sobą te malinowe batoniki z kruszonką na przekąskę. Chrupiące i owocowe, są idealną przekąską przed uprawianiem sportu ;-) Świetny przepis do wykorzystania jako część codziennego gotowania wsadowego, aby pomóc Ci zorganizować przekąski i inne posiłki na następny tydzień ;-) Poniżej przedstawiamy kroki przygotowania przepisu ↓
Składniki
		
			
			6
			
		
	
											
						Maliny :
Kruszonka :
Materiały
- Forma: 22 cm x 20 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania40 min
 Rozgrzej piekarnik do 180°C. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
 Wymieszać maliny z cukrem, mąką, mąką kukurydzianą i sokiem z cytryny.
 Wymieszaj płatki owsiane, mąkę, brązowy cukier, sól i proszek do pieczenia. Dodaj zimne masło, pokrojone na małe kawałki i wymieszaj palcami, aby uzyskać kruszonkę. Wymieszaj płatki owsiane, mąkę, brązowy cukier, sól i proszek do pieczenia. Dodaj zimne masło, pokrojone na małe kawałki i wymieszaj palcami, aby uzyskać kruszonkę.
 Wlej połowę masy do natłuszczonej formy. Dobrze docisnąć płaską szklanką. Na wierzch wylać masę malinową. Wlej połowę masy do natłuszczonej formy. Dobrze docisnąć płaską szklanką. Na wierzch wylać masę malinową.
 Na koniec dodaj pozostałą kruszonkę na wierzch. Na koniec dodaj pozostałą kruszonkę na wierzch.
 Piec w piekarniku przez 40 minut (kruszonka powinna być złotobrązowa). Piec w piekarniku przez 40 minut (kruszonka powinna być złotobrązowa).
 Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia przed pokrojeniem na kwadraty i podzieleniem się :-) Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia przed pokrojeniem na kwadraty i podzieleniem się :-)
Obserwacje
Jak rozmrozić maliny?
 Umieść maliny na sicie. Zanurz sito w dużej misce z ciepłą i gorącą wodą. Uzupełniaj wodę, gdy będzie zimna, aż do całkowitego rozmrożenia. Dobrze odsączyć przed użyciem.
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 607Kcal
			
		- Węglowodany: 77.4g
- Tłuszcze: 26.2g
- Tłuszcze nasycone: 16.1g
- Białka: 10g
- Błonnik: 7.8g
- Cukry: 32g
- ProPoints: 16
- SmartPoints: 26
Informacje żywieniowe za 1 porcję (172g)
		
					
		
			Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        




Oceń ten przepis