Pierogi z borówkami amerykańskimi
vote now
SKŁADNIKI NA CIASTO:3 szklanki mąki
1 szklanka ciepłej przegotowanej wody
1 jajko
2-3 łyżki oleju
1 łyżka kwaśnej śmietany
sól
FARSZ:1 litr borówek amerykańskich
1 łyżka bułki tartej
2 łyżki cukru
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
SPOSÓB WYKONANIA:Podane składniki na ciasto wyłożyć na stolnicę, połączyć i zagnieść elastyczne ciasto. Rozwałkować dość cienko i wykrawać szklanką krążki. Składniki farszu wymieszać. Na każdy krążek ciasta nałożyć borówki i dokładnie zlepić brzegi pierogów. W garnku zagotować wodę i wrzucać na wrzątek pierogi, gotować do momentu wypłynięcia na wierzch. Pierogi podawać polane śmietaną i posypane cukrem.
1 szklanka ciepłej przegotowanej wody
1 jajko
2-3 łyżki oleju
1 łyżka kwaśnej śmietany
sól
FARSZ:1 litr borówek amerykańskich
1 łyżka bułki tartej
2 łyżki cukru
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
SPOSÓB WYKONANIA:Podane składniki na ciasto wyłożyć na stolnicę, połączyć i zagnieść elastyczne ciasto. Rozwałkować dość cienko i wykrawać szklanką krążki. Składniki farszu wymieszać. Na każdy krążek ciasta nałożyć borówki i dokładnie zlepić brzegi pierogów. W garnku zagotować wodę i wrzucać na wrzątek pierogi, gotować do momentu wypłynięcia na wierzch. Pierogi podawać polane śmietaną i posypane cukrem.
ŁOWCA SMAKU - przepisy kulinarne
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!