Pieczarki faszerowane mięsem i suszonymi pomidorami

vote now
Pieczarki faszerowane mięsem i suszonymi pomidorami

Pieczarki faszerowane mięsem
i suszonymi pomidorami,
czyli pyszna kolacja.


Pieczarki faszerowane mięsem, suszonymi pomidorami i rozmarynemto pyszna i aromatyczna kolacja bądź przekąska. Polecam!

Potrzebne składniki:
6 średnich pieczarek150 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego5 suszonych pomidorów1 łyżka posiekanego świeżego rozmarynu1 gałązka rozmarynu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki1 małe jajko2 łyżki bułki tartejpieprz świeżo mielonyoliwa z oliwek sól
Na początku, pieczarki obrałam i wycięłam z nich łodygi. Suszone pomidory pokroiłam drobno. W misce dobrze wymieszałam mięso mielone, suszone pomidory, rozmaryn i pietruszkę oraz jajko i bułkę tartą. Na koniec farsz doprawiłam solą i pieprzem. Każdą pieczarkę wypełniłam kulką z farszu. Pieczarki ułożyłam w naczyniu do zapiekania. Każda pieczarkę posypałam świeżo mielonym pieprzem i polałam oliwą z oliwek. Po środku pieczarek położyłam gałązkę rozmarynu. Tak przygotowane pieczarki z farszem zapiekałam 40 minut w piecu nagrzanym na 180 stopni. Smacznego!


K Kolorowa Kuchnia Magdy

Komentarze

Oceń ten przepis:




+