Francuskie jagodzianki

vote now
Francuskie jagodzianki

Takie bułeczki polecam szczególnie tym którzy nie mają talentów kulinarnych :)
To naprawdę prosta robota. W przeciwieństwie do tych drożdżowych

Składniki :

płat ciasta francuskiego4 łyżki jagód10 dag serka twarogowego,śmietankowego z wiaderka1 żółtko

Przygotowanie :
Płat ciasta rozmrozić i podzielić na 4 części, jagody umyć i dokładnie osączyćSerek, żółtko i odrobinę cukru pudru ( do smaku ) wymieszać razemWymieszany serek rozkładamy na środek każdego naciętego płata i posypujemy jagodamiZakładamy nacięte boki ciasta tak by przykryć masę serowo-jagodową, posmarować ubitym białkiem, posypać brązowym cukremPiec w piekarniku w temp. 220 *C do zarumienienia.




Z jednego płata ciast wyszły mi 4 bułeczki.
Jagody można zastąpić np. malinami, ale to już nie będą jagodzianki :)


P Proste Potrawy

Komentarze

Oceń ten przepis:




+