Pieczone jabłka
					zagłosuj teraz
						
			
	            
                    
            Super prosty przepis na deser z jabłkami! Owoce są miękkie i delikatnie aromatyzowane cynamonem :-) Nie potrzeba tu wielu składników! Dowód na to, że można się dobrze bawić, mając niewiele :-) To przepis, który jest łatwy do wykonania, nawet dla nowicjuszy!
Składniki
		
			
			4
			
		
	
																		Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min
Umieść masło w misce i roztop przez kilka sekund w kuchence mikrofalowej.
Dodaj cynamon, brązowy cukier i wymieszaj.
Obierz jabłka (jeśli nie są organiczne) i usuń gniazda nasienne.
Umieść jabłka w naczyniu żaroodpornym i posmaruj je mieszanką masła, brązowego cukru i cynamonu.
Piec przez 40 minut w temperaturze 180°C.
Od czasu do czasu polewać jabłka podczas pieczenia.
Zjedz je od razu po wyjęciu z piekarnika :-)
Obserwacje
Jabłka: jeśli są organiczne, nie trzeba ich obierać. Możesz odciąć górną część jabłka (jak w przepisie na nadziewane pomidory), wyłowić je, a następnie założyć pokrywkę przed gotowaniem. Zapewni to ładną prezentację. Pamiętaj, aby nakłuć je w kilku miejscach widelcem, aby nie pękły podczas gotowania.
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 156Kcal
			
		- Węglowodany: 22g
 - Tłuszcze: 6.4g
 - Tłuszcze nasycone: 4.2g
 - Białka: 0.5g
 - Błonnik: 3.1g
 - Cukry: 22g
 - ProPoints: 4
 - SmartPoints: 8
 
Informacje żywieniowe za 1 porcję (163g)
		
					
		
			Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        



Oceń ten przepis