Chłodnik z truskawek, melona i nektarynki
vote now
Właśnie niedawno nastał sezon na wiele różnych owoców, takich jak truskawki, melony czy nektarynki. Owoce te świetnie współgrają ze sobą i można z nich przygotować wiele różnych dań. Dziś na taką piękną pogodę postanowiłem przygotować coś orzeźwiającego czyli chłodnik.Składniki:- melon
- 15dość dużych truskawek
- 2 nektarynki
- pół szklanki pokrojonych migdałów
- szczypta szafranu
Przygotowanie: Do miski blendera wkładamy truskawki i miksujemy na gładki krem. Następnie przelewamy przez sitko do osobnego naczynia.
Następnie obieramy melon i nektarynkę, kroimy na mniejsze kawałki i również miksujemy na gładką masę. Dodajemy szafran i mieszamy
Migdały podgrzewamy na patelni.
Do głębokiego talerza wlewamy jednocześnie oba kremy z owoców i posypujemy migdałami.
- 15dość dużych truskawek
- 2 nektarynki
- pół szklanki pokrojonych migdałów
- szczypta szafranu
Przygotowanie: Do miski blendera wkładamy truskawki i miksujemy na gładki krem. Następnie przelewamy przez sitko do osobnego naczynia.
Następnie obieramy melon i nektarynkę, kroimy na mniejsze kawałki i również miksujemy na gładką masę. Dodajemy szafran i mieszamy
Migdały podgrzewamy na patelni.
Do głębokiego talerza wlewamy jednocześnie oba kremy z owoców i posypujemy migdałami.
Harmonia smaku
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!