Świąteczne galette z różowego piasku
zagłosuj teraz
Prawdopodobnie znasz róże piaskowe. To małe chrupiące kąski wykonane ze zbóż i czekolady. Dziś zaczniemy od tej bazy, a skończymy na zupełnie innej prezentacji, zgodnie z motywem świątecznym! Po przygotowaniu piaskowe róże zostaną przekształcone w ciastka i udekorowane tak, aby wyglądały jak renifery Świętego Mikołaja. Nie ma potrzeby pieczenia w piekarniku! Świetny przepis do przygotowania z dziećmi, a zwłaszcza do zjedzenia na przekąskę ;-)
Składniki
8
Do dekoracji :
Materiały
- okrągłe foremki do ciastek
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania1 h 10 m
Odłóż na bok 3 kwadraty czekolady. Rozpuść czekoladę w kuchence mikrofalowej lub w podwójnym bojlerze. Dodaj niesłodzone płatki kukurydziane i wymieszaj.
Za pomocą okrągłych foremek do ciastek uformuj z masy placki. Dobrze rozgnieć, aby upewnić się, że są płaskie. Schłodzić przez 1 godzinę.
Rozpuść 3 kwadraty czekolady i zanurz w niej podstawę precla. Przyklej dwa precle do górnej części każdego placka, aby utworzyć poroże renifera.
Zanurz buzię niebieskiego cukierka w rozpuszczonej czekoladzie i przyklej dwa z nich pod precle, aby utworzyć oczy.
Zanurz buźki czerwonych cukierków w rozpuszczonej czekoladzie i przyklej po jednym na ciastko pod niebieskimi cukierkami, aby utworzyć nosy reniferów. Schłodzić przez 10 minut.
A teraz renifery są gotowe do zjedzenia!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 283Kcal
- Węglowodany: 36.6g
- Tłuszcze: 13.2g
- Tłuszcze nasycone: 7.7g
- Białka: 4.2g
- Błonnik: 1g
- Cukry: 23.6g
- ProPoints: 8
- SmartPoints: 13
Informacje żywieniowe za 1 porcję (57g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis