Łatwe galette z tofu na wegetariański posiłek
zagłosuj teraz
Tofu samo w sobie nie jest najlepsze, bądźmy szczerzy! Ale wystarczy wymieszać je z kilkoma magicznymi składnikami i masz gwarancję smacznego, wegetariańskiego posiłku ;-) Tutaj naszym sekretem jest sos pesto! Wystarczy dodać kilka łyżek i trochę zmiksowanego tofu i gotowe. Pozostaje tylko usmażyć wszystko na patelni i smacznego :-D Podawaj z warzywami smażonymi na patelni lub dodaj do burgera i ciesz się tym wegetariańskim posiłkiem!
Składniki
2
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min
- Zmiksuj tofu w maszynce do mielenia.
- Dodaj pozostałe składniki (z wyjątkiem oliwy z oliwek) i ponownie zmiksuj.
- Skosztuj i w razie potrzeby dostosuj przyprawy.
- Uformuj 4 kulki i spłaszczyć na steki.
- Na patelni pokrytej oliwą z oliwek usmaż steki z tofu na średnim ogniu, obracając po 3-4 minutach (do uzyskania złotobrązowego koloru).
I to wszystko! Smacznego!
Obserwacje
Sos: do steków można dodać sos na talerzu. My lubimy mieszać jogurt z sokiem z cytryny, odrobiną curry, solą i pieprzem :-)
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 346Kcal
- Węglowodany: 29.1g
- Tłuszcze: 18.5g
- Tłuszcze nasycone: 2.5g
- Białka: 13.8g
- Błonnik: 2.4g
- Cukry: 2.3g
- ProPoints: 9
- SmartPoints: 10
Informacje żywieniowe za 1 porcję (130g)
Sprzęt do gotowania
Płyta grzewcza
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:




Oceń ten przepis