Halloweenowe kruche ciasteczka molang

zagłosuj teraz
Przekąski
8 porcji
średnie
5 h 12 m

Smaczne małe ciasteczka Molang, tak słodkie, że nie odważysz się ich zjeść!


Składniki

8

Ciasto kruche :

Na polewę:

Szacowany koszt: 1.72 (0.22€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania2 h
Czas oczekiwania3 h
Gotowania12 min


Obserwacje

Na polewę:

Przepis na lukier dotyczy konturów kruchego ciasta i detali.
Aby przygotować lukier, który wypełni kontury, dodaj kilka kropli wody, aby lukier był mniej pastowaty i nieco bardziej płynny.

Użyj drewnianego szpikulca do rozprowadzenia lukru.

Pozostawlukier do wyschnięcia przed ponownym narysowaniem.

Po zakończeniu lukrowania kruchego ciasta nie zapomnij przekłuć bąbelków przed pozostawieniem kruchego ciasta do wyschnięcia.

Możesz użyć worka do szprycowania z cienką końcówką lub bez końcówki: odetnij worek przy końcówce, aby utworzyć mały otwór o średnicy około 2 mm.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+