Proste ciasto z jabłkami
Oto przepis na wilgotne, lekkie ciasto jabłkowe Prosty deser pełen smaku. To bardzo łatwy przepis.
Składniki
8
Materiały
- Miska na sałatkę
- Forma do ciasta sprężynowego
- piekarnik
Przygotowanie
Czas przygotowania25 min
Gotowania50 min
Obierz i pokrój jabłka na kawałki.
Wymieszaj jajka z mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj mleko i dobrze wymieszaj. Na koniec dodaj roztopione masło i wymieszaj wszystko.
Wylej tę mieszankę na jabłka i wymieszaj, aby ciasto równomiernie pokryło wszystkie kawałki jabłek.
Wlej masę do wysmarowanej masłem (lub silikonowej) formy do ciasta. Wygładź wierzch, aby masa była równomiernie rozprowadzona.
Piec przez 50 minut w temperaturze 180°C.
Pozostaw do ostygnięcia przed wyjęciem z formy. I voilà, ciasto z jabłkami jest gotowe!
Obserwacje
Dodaj smaku swojemu ciastu! Chcesz, aby Twoje ciasto było jeszcze smaczniejsze? Dodaj do niego odrobinę wanilii lub cynamonu ;-)
Czym możesz zastąpić jabłka? Możesz zastąpić je innymi owocami, takimi jak na przykład gruszki, aby zachować jesienny klimat :-)
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 226Kcal
- Węglowodany: 34.1g
- Tłuszcze: 7g
- Tłuszcze nasycone: 4g
- Białka: 4.8g
- Błonnik: 2.6g
- Cukry: 22.8g
- ProPoints: 6
- SmartPoints: 10
Informacje żywieniowe za 1 porcję (154g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis