Sałatka panzanella

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
łatwe
10 min
270 Kcal

Czy kiedykolwiek myślałeś o sałatce z chlebem? Tak, to możliwe. Przedstawiamy włoską sałatkę idealną na wiosenne i letnie dni. Orzeźwiające połączenie pomidorów, cebuli, bazylii i chleba. Teraz Twoja kolej, aby ją przygotować i dostosować do własnych upodobań! :)

Składniki

2

Przygotowanie

  • Sałatka panzanella - Przygotowanie krok 1Pokrój pomidora w cząstki, cebulę w plasterki, chleb w kostkę i posiekaną bazylię.
    Umieść wszystko w misce.
  • Sałatka panzanella - Przygotowanie krok 2Doprawić solą i pieprzem, dodać oliwę i ocet. Wymieszać.
  • Sałatka panzanella - Przygotowanie krok 3Na koniec, po ułożeniu na talerzu, dodaj płatki parmezanu i gotowe! Ciesz się pyszną, świeżą sałatką :)

Oceń ten przepis

Obserwacje

* Użyliśmy chleba żytniego pokrojonego w kostkę. Jest to chleb o bardziej zwartym miękiszu. Można użyć dowolnego innego rodzaju chleba.

* Jeśli chleb, którego chcesz użyć, ma miękki miękisz, możesz go opiekać jak grzanki, na patelni lub w piekarniku.

* Jest to, że tak powiem, przepis podstawowy, do którego można dodać dowolne inne składniki (tuńczyk, papryka, kukurydza, ogórek ....).

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 270Kcal
  • Węglowodany: 30.3g
  • Tłuszcze: 11.6g
  • Tłuszcze nasycone: 3g
  • Białka: 9.3g
  • Błonnik: 2.7g
  • Cukry: 2.7g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 8
Informacje żywieniowe za 1 porcję (135g)

Atrybuty

Przechowywać w lodówce
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: