Sałatka panzanella
zagłosuj teraz
Czy kiedykolwiek myślałeś o sałatce z chlebem? Tak, to możliwe. Przedstawiamy włoską sałatkę idealną na wiosenne i letnie dni. Orzeźwiające połączenie pomidorów, cebuli, bazylii i chleba. Teraz Twoja kolej, aby ją przygotować i dostosować do własnych upodobań! :)
Składniki
2
Przygotowanie
Pokrój pomidora w cząstki, cebulę w plasterki, chleb w kostkę i posiekaną bazylię.
Umieść wszystko w misce.
Doprawić solą i pieprzem, dodać oliwę i ocet. Wymieszać.
Na koniec, po ułożeniu na talerzu, dodaj płatki parmezanu i gotowe! Ciesz się pyszną, świeżą sałatką :)
Obserwacje
* Użyliśmy chleba żytniego pokrojonego w kostkę. Jest to chleb o bardziej zwartym miękiszu. Można użyć dowolnego innego rodzaju chleba.
* Jeśli chleb, którego chcesz użyć, ma miękki miękisz, możesz go opiekać jak grzanki, na patelni lub w piekarniku.
* Jest to, że tak powiem, przepis podstawowy, do którego można dodać dowolne inne składniki (tuńczyk, papryka, kukurydza, ogórek ....).
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 270Kcal
- Węglowodany: 30.3g
- Tłuszcze: 11.6g
- Tłuszcze nasycone: 3g
- Białka: 9.3g
- Błonnik: 2.7g
- Cukry: 2.7g
- ProPoints: 7
- SmartPoints: 8
Informacje żywieniowe za 1 porcję (135g)
Atrybuty
Przechowywać w lodówce
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:





Oceń ten przepis