KURCZAK Z PAPRYKĄ I WINEM

vote now
KURCZAK Z PAPRYKĄ I WINEM

Dziś bardzo przyjemne, aromatyczne i jednocześnie delikatne danie, w którym niepodzielnie rządzi kurczak. Przepis w stylu proste żarcie czyli patelnia jedzenia plus dodatek w postaci ryżu. Świetnie nadaje się do zapakowania w pojemniczek i przegryzienia w pracy :)

Czas przygotowania: 40 minSkładniki: 750 g piersi kurczaka, pokrojonej w kostce
wiórki chili
czosnek, zmiażdżony
oregano
sól, pieprz
5-6 marchewek, pokrojonych
2-3 papryki, drobno posiekanej (ja użyłem białej)
1 szklanka wytrawnego wina
500 ml bulionu drobiowego

400 g ugotowanego ryżu

Jak przyrządzić:Przyprawiamy solidnie kurczaka i podsmażamy na patelni. Dodajemy warzywa, zalewamy winem oraz bulionem i dusimy aż marchewka zmięknie. Na końcu dodajemy ryż i po ok 2 min. danie jest już gotowe. Smacznego :)




P Proste Żarcie

Komentarze

Oceń ten przepis:




+