Krem migdałowy - łatwy przepis

zagłosuj teraz
Krem migdałowy - łatwy przepis
Inny
łatwe
5 min
481 Kcal

Spraw, aby Twoje desery były jeszcze smaczniejsze, dodając krem migdałowy :-) Ten przepis jest szybki i łatwy do wykonania. Poniżej przedstawiamy szczegóły dotyczące składników i poszczególnych kroków ↓ ↓

Składniki

4

Przygotowanie

  • Krem migdałowy - łatwy przepis - Przygotowanie krok 1Wymieszaj miękkie masło z cukrem. Następnie dodaj jajka i dobrze wymieszaj.
  • Krem migdałowy - łatwy przepis - Przygotowanie krok 2Na koniec dodaj mielone migdały i dobrze wymieszaj. I voilà, krem migdałowy jest gotowy!

Oceń ten przepis

FAQ ❓

Jakie są główne składniki do przygotowania kremu migdałowego?

Główne składniki to 100 g miękkiego masła, 100 g cukru, 100 g mielonych migdałów oraz 2 jajka.
Przygotowanie kremu migdałowego zajmuje tylko 5 minut.
Tak, możesz dodać różne aromaty, takie jak wanilia lub cynamon, aby wzbogacić smak kremu.
Krem migdałowy świetnie sprawdzi się jako dodatek do ciast, naleśników, lodów lub jako smarowidło na pieczywo.
Tak, krem migdałowy można przechowywać w lodówce przez kilka dni w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 481Kcal
  • Węglowodany: 25.6g
  • Tłuszcze: 36.5g
  • Tłuszcze nasycone: 15.4g
  • Białka: 9.6g
  • Błonnik: 3.2g
  • Cukry: 25.3g
  • ProPoints: 13
  • SmartPoints: 21
Informacje żywieniowe za 1 porcję (100g)

Atrybuty

Przechowywać w lodówce
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: