Gofry lekkie i puszyste

vote now
Gofry lekkie i puszyste


Pyszne, delikatne w środku puszyste i leciutkie a chrupiące zewnątrz. Baaaardzo smaczna propozycja na kolorowe podwieczorki nie tylko dla dzieci :) Przepis znaleziony na blogu Ósmy kolor tęczy - Polecam baaardzo :)

Składniki na 12 gofrów:
2 szkl mąki pszennej
2 jajka
1 szkl mleka
1 szkl wody gazowanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżeczki cukru waniliowego
4 łyżki oleju
szczypta soli

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pozostałe składniki bardzo dokładnie zmiksować. Pianę delikatnie wmieszać na koniec do ciasta.
Gofry piec ok 2 minuty na złoto. (nie otwierać gofrownicy podczas pieczenia). Upieczone stawiać pionowo na kratce. Podawać z ulubionymi dodatkami (u mnie z bitą śmietaną, owocami, czekoladą i sosem malinowym). Smacznego :)


M moje pasje

Komentarze

Oceń ten przepis:




+