Ciasto sojowo-jogurtowe z musem jabłkowym (wegańskie i bezglutenowe)

zagłosuj teraz
Desser
łatwe
35 min
276 Kcal

Aby uzyskać smaczny, łatwy do przygotowania deser, który nie zawiera glutenu i białek zwierzęcych, wypróbuj ten przepis na ciasto z jogurtem sojowym i musem jabłkowym. Świetny pomysł, gdy chcesz zadowolić nietolerancyjnego lub uczulonego krewnego ;-) Jeśli chodzi o składniki, trzymamy się klasyki, używając produktów, które z pewnością znajdziesz w swoich szafkach :-) I tak jak w przypadku klasycznego przepisu na ciasto jogurtowe, w nawiasach podajemy miary w kubeczkach po jogurcie ;-)

Składniki

8

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania30 min
  • Ciasto sojowo-jogurtowe z musem jabłkowym (wegańskie i bezglutenowe) - Przygotowanie krok 1Wymieszaj mus jabłkowy, mleko migdałowe i cukier trzcinowy.
  • Ciasto sojowo-jogurtowe z musem jabłkowym (wegańskie i bezglutenowe) - Przygotowanie krok 2Dodaj jogurt sojowy, ekstrakt waniliowy, mąkę ryżową, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj.
  • Ciasto sojowo-jogurtowe z musem jabłkowym (wegańskie i bezglutenowe) - Przygotowanie krok 3Podczas ubijania wlewaj olej cienkim strumieniem. Mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  • Ciasto sojowo-jogurtowe z musem jabłkowym (wegańskie i bezglutenowe) - Przygotowanie krok 4Umieść ciasto w formie. Nasza ma średnicę 22 cm.
  • Ciasto sojowo-jogurtowe z musem jabłkowym (wegańskie i bezglutenowe) - Przygotowanie krok 5Piec przez 30 minut w temperaturze 190°C.

Oceń ten przepis

Obserwacje

Smaki: do ciasta można dodać owoce lub kakao.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 276Kcal
  • Węglowodany: 39g
  • Tłuszcze: 11.9g
  • Tłuszcze nasycone: 1.4g
  • Białka: 2.4g
  • Błonnik: 0.9g
  • Cukry: 18.1g
  • ProPoints: 8
  • SmartPoints: 11
Informacje żywieniowe za 1 porcję (93g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: