Ciasto sojowo-jogurtowe z musem jabłkowym (wegańskie i bezglutenowe)
zagłosuj teraz
Aby uzyskać smaczny, łatwy do przygotowania deser, który nie zawiera glutenu i białek zwierzęcych, wypróbuj ten przepis na ciasto z jogurtem sojowym i musem jabłkowym. Świetny pomysł, gdy chcesz zadowolić nietolerancyjnego lub uczulonego krewnego ;-) Jeśli chodzi o składniki, trzymamy się klasyki, używając produktów, które z pewnością znajdziesz w swoich szafkach :-) I tak jak w przypadku klasycznego przepisu na ciasto jogurtowe, w nawiasach podajemy miary w kubeczkach po jogurcie ;-)
Składniki
8
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania30 min
Wymieszaj mus jabłkowy, mleko migdałowe i cukier trzcinowy.
Dodaj jogurt sojowy, ekstrakt waniliowy, mąkę ryżową, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj.
Podczas ubijania wlewaj olej cienkim strumieniem. Mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Umieść ciasto w formie. Nasza ma średnicę 22 cm.
Piec przez 30 minut w temperaturze 190°C.
Obserwacje
Smaki: do ciasta można dodać owoce lub kakao.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 276Kcal
- Węglowodany: 39g
- Tłuszcze: 11.9g
- Tłuszcze nasycone: 1.4g
- Białka: 2.4g
- Błonnik: 0.9g
- Cukry: 18.1g
- ProPoints: 8
- SmartPoints: 11
Informacje żywieniowe za 1 porcję (93g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis