Włoski bajgiel

zagłosuj teraz
Danie główne
łatwe
13 min
422 Kcal

Łatwy do zrobienia, miękki bajgiel, zupełnie jak w Nowym Jorku! Z tą różnicą, że dziś delektujemy się nim we Włoszech z nadzieniem z szynki/pomidorów/mozzarelli/pesto ;-) Przepis bez gotowania, w którym kombinacja składników jest wszystkim, czego potrzebujesz, aby cieszyć się pysznym posiłkiem :-)

Składniki

2

Materiały

  • Toster

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania3 min
  • Włoski bajgiel - Przygotowanie krok 1Pokrój bułki bajgle i opiecz je w tosterze.
  • Włoski bajgiel - Przygotowanie krok 2Na spodzie bułek rozsmaruj pesto i ułóż na nim plasterki świeżej mozzarelli.
  • Włoski bajgiel - Przygotowanie krok 3Dodaj plaster szynki peklowanej, plaster pomidora i kilka liści rukoli.
  • Włoski bajgiel - Przygotowanie krok 4Zamknij bajgle i voilà! Włoskie bajgle są gotowe!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Jakie są najważniejsze składniki do przygotowania włoskiego bajgla?

Najważniejsze składniki to bułki bajgle, mozzarella, szynka peklowana, pomidor, rukola i pesto.

Ile czasu zajmuje przygotowanie włoskiego bajgla?

Przygotowanie włoskiego bajgla zajmuje tylko 10 minut, a czas gotowania to 3 minuty, co daje łącznie 13 minut.

Czy mogę dodać inne składniki do włoskiego bajgla?

Tak, możesz dodać inne składniki według własnych upodobań, takie jak awokado, oliwki czy różne rodzaje serów.

Jakie są najlepsze sposoby na podanie włoskiego bajgla?

Włoski bajgel najlepiej podawać na ciepło, z dodatkowymi sosami, takimi jak sos czosnkowy lub sos jogurtowy.

Czy włoski bajgel jest odpowiedni dla wegetarian?

Tak, wystarczy pominąć szynkę peklowaną, a reszta składników jest wegetariańska, co czyni go idealnym daniem dla wegetarian.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 422Kcal
  • Węglowodany: 31.1g
  • Tłuszcze: 22.1g
  • Tłuszcze nasycone: 9.7g
  • Białka: 22.3g
  • Błonnik: 2.4g
  • Cukry: 4.6g
  • ProPoints: 11
  • SmartPoints: 14
Informacje żywieniowe za 1 porcję (171g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: