Panini z chorizo i serem emmental

zagłosuj teraz
Danie główne
łatwe
10 min
968 Kcal

Aby uzyskać szybką, łatwą i wyjątkowo chrupiącą przekąskę, wybierz opcję panini! Tutaj połączyliśmy smak chorizo z serem ementalskim, a wszystko to na bazie sosu pomidorowego doprawionego oregano :-) Jeszcze tylko 5 minut gotowania i gotowe! Smacznego ;-)

Składniki

1

Materiały

  • 1 opiekacz do panini

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania5 min
  • Panini z chorizo i serem Emmental - Przygotowanie krok 1Przygotuj sos: wymieszaj sos pomidorowy, oliwę z oliwek, oregano i sól.
    Na jednej połowie chleba panini rozsmaruj połowę sosu. Resztę zachowaj na drugą połowę.
  • Panini z chorizo i serem Emmental - Przygotowanie krok 2Dodaj plasterki chorizo.
  • Panini z chorizo i serem Emmental - Przygotowanie krok 3Dodaj plasterki sera Emmental, a następnie roszponkę i rukolę.
  • Panini z chorizo i serem Emmental - Przygotowanie krok 4Rozsmaruj resztę sosu na drugiej połowie chleba panini i zamknij kanapkę.
    Piec przez około 5 minut w opiekaczu do panini. I gotowe!

Oceń ten przepis

FAQ ❓

Jakie są najlepsze dodatki do panini z chorizo?

Do panini z chorizo świetnie pasują dodatki takie jak awokado, świeże pomidory, czy pikantne sosy, które podkreślą smak chorizo.
Tak, możesz użyć innych serów, takich jak mozzarella lub cheddar, które również dobrze się topnieją i dodają smaku.
Alternatywy dla chorizo to np. salami, szynka parmeńska lub tofu dla wersji wegetariańskiej.
Tak, możesz przygotować składniki z wyprzedzeniem, ale najlepiej piec panini tuż przed podaniem, aby były chrupiące.
Panini najlepiej podawać na ciepło, z dodatkiem sałatki lub frytek, a także z sosem do maczania, np. czosnkowym lub pomidorowym.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 968Kcal
  • Węglowodany: 67.2g
  • Tłuszcze: 62.3g
  • Tłuszcze nasycone: 18.7g
  • Białka: 31.1g
  • Błonnik: 6.7g
  • Cukry: 5.3g
  • ProPoints: 26
  • SmartPoints: 32
Informacje żywieniowe za 1 porcję (334g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: