Panini z chorizo i serem emmental

zagłosuj teraz
Danie główne
łatwe
10 min
968 Kcal

Aby uzyskać szybką, łatwą i wyjątkowo chrupiącą przekąskę, wybierz opcję panini! Tutaj połączyliśmy smak chorizo z serem ementalskim, a wszystko to na bazie sosu pomidorowego doprawionego oregano :-) Jeszcze tylko 5 minut gotowania i gotowe! Smacznego ;-)

Składniki

1

Materiały

  • 1 opiekacz do panini

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania5 min
  • Panini z chorizo i serem Emmental - Przygotowanie krok 1Przygotuj sos: wymieszaj sos pomidorowy, oliwę z oliwek, oregano i sól.
    Na jednej połowie chleba panini rozsmaruj połowę sosu. Resztę zachowaj na drugą połowę.
  • Panini z chorizo i serem Emmental - Przygotowanie krok 2Dodaj plasterki chorizo.
  • Panini z chorizo i serem Emmental - Przygotowanie krok 3Dodaj plasterki sera Emmental, a następnie roszponkę i rukolę.
  • Panini z chorizo i serem Emmental - Przygotowanie krok 4Rozsmaruj resztę sosu na drugiej połowie chleba panini i zamknij kanapkę.
    Piec przez około 5 minut w opiekaczu do panini. I gotowe!

Oceń ten przepis

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 968Kcal
  • Węglowodany: 67.2g
  • Tłuszcze: 62.3g
  • Tłuszcze nasycone: 18.7g
  • Białka: 31.1g
  • Błonnik: 6.7g
  • Cukry: 5.3g
  • ProPoints: 26
  • SmartPoints: 32
Informacje żywieniowe za 1 porcję (334g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: