Pudding chlebowy (prosty i szybki)

zagłosuj teraz
Przekąski
łatwe
1 h 20 m
136 Kcal

Stęchły chleb w koszyku na pieczywo? Nie ma mowy o jego zmarnowaniu! Możesz go wykorzystać w naszym łatwym deserze z puddingiem chlebowym z recyklingu! Zaledwie 5 składników sprawia, że przygotowanie tego przepisu jest bardzo proste, a rezultatem jest rozpływający się w ustach smakołyk :-) To przepis, który pokocha cała rodzina!

Składniki

12

Materiały

  • Mikser
  • Kwadratowa forma 23x23

Przygotowanie

Czas przygotowania40 min
Gotowania40 min
  • Pudding chlebowy (prosty i szybki) - Przygotowanie krok 1Pokrój czerstwy chleb na grube kawałki. Zalej mlekiem, wymieszaj i odstaw na 30 minut.
  • Pudding chlebowy (prosty i szybki) - Przygotowanie krok 2Następnie zmiksuj namoczony chleb, aż nie będzie grudek.
  • Pudding chlebowy (prosty i szybki) - Przygotowanie krok 3Dodaj cukier, cukier waniliowy i jajka, a następnie dobrze wymieszaj.
  • Pudding chlebowy (prosty i szybki) - Przygotowanie krok 4Wlej do formy wysmarowanej masłem.
  • Pudding chlebowy (prosty i szybki) - Przygotowanie krok 5Wstaw do piekarnika na 40 minut w temperaturze 180°C.
  • Pudding chlebowy (prosty i szybki) - Przygotowanie krok 6I gotowe, Twój pudding chlebowy jest już gotowy!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Dodatek: możesz dodać rodzynki lub chipsy czekoladowe, aby budyń był jeszcze smaczniejszy!

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 136Kcal
  • Węglowodany: 22.4g
  • Tłuszcze: 2.6g
  • Tłuszcze nasycone: 1g
  • Białka: 5.5g
  • Błonnik: 0.6g
  • Cukry: 10.8g
  • ProPoints: 4
  • SmartPoints: 5
Informacje żywieniowe za 1 porcję (103g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: