Pudding chlebowy (prosty i szybki)
zagłosuj teraz
Stęchły chleb w koszyku na pieczywo? Nie ma mowy o jego zmarnowaniu! Możesz go wykorzystać w naszym łatwym deserze z puddingiem chlebowym z recyklingu! Zaledwie 5 składników sprawia, że przygotowanie tego przepisu jest bardzo proste, a rezultatem jest rozpływający się w ustach smakołyk :-) To przepis, który pokocha cała rodzina!
Składniki
12
Materiały
- Mikser
- Kwadratowa forma 23x23
Przygotowanie
Czas przygotowania40 min
Gotowania40 min
Pokrój czerstwy chleb na grube kawałki. Zalej mlekiem, wymieszaj i odstaw na 30 minut.
Następnie zmiksuj namoczony chleb, aż nie będzie grudek.
Dodaj cukier, cukier waniliowy i jajka, a następnie dobrze wymieszaj.
Wlej do formy wysmarowanej masłem.
Wstaw do piekarnika na 40 minut w temperaturze 180°C.
I gotowe, Twój pudding chlebowy jest już gotowy!
Obserwacje
Dodatek: możesz dodać rodzynki lub chipsy czekoladowe, aby budyń był jeszcze smaczniejszy!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 136Kcal
- Węglowodany: 22.4g
- Tłuszcze: 2.6g
- Tłuszcze nasycone: 1g
- Białka: 5.5g
- Błonnik: 0.6g
- Cukry: 10.8g
- ProPoints: 4
- SmartPoints: 5
Informacje żywieniowe za 1 porcję (103g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis