Fasolka szparagowa w zalewie
vote now
Korzystamy z tego, że fasolki jest teraz dużo i jest tania.
Spakujemy troszkę do słoików a pakowanie jest bardzo proste.
Składniki:
-fasolka szparagowa w zależności od potrzeb ( z 1,5 kg fasolki otrzymamy 3 słoiki 0,9 l )
-sól
-przyprawa warzywna
-woda
Fasolkę myjemy i obcinamy końcówki.
Wodę w garnku zagotowujemy z dodatkiem soli i przyprawy warzywnej i wrzucamy fasolkę.
Gotujemy 5 -7 minut i zlewamy wodę.
Przekładamy w całości lub pokrojoną do słoików.
Zalewamy wrzącą zalewą, sporządzoną z wody i soli w proporcji 1 czubata łyżka soli
na 1 l wody.
Zakręcamy i gotowe.
Mała uwaga - jeśli mamy starszą fasolkę, ze sporymi już nasionami, to poddajemy ją pasteryzacji przez ok. 7 minut.
Smacznego!
Maminek kulinarny
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!