Tagliatelle z wędzonym łososiem i koperkiem
zagłosuj teraz
Co może być szybszego i skuteczniejszego niż dobre danie z makaronem? Dziś dodajemy rybę do mieszanki z naszym przepisem na tagliatelle z wędzonym łososiem i koperkiem. Idealne połączenie smaków na prosty posiłek przy minimalnym zamieszaniu ;-) Postępuj zgodnie z krokami naszego przepisu krok po kroku, któremu towarzyszą objaśniające zdjęcia :-)
Składniki
1
Materiały
- 1 rondel
- 1 patelnia
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
Ugotuj tagliatelle zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
W międzyczasie podsmaż szalotkę na oliwie z oliwek.
Po ugotowaniu dodaj świeżą śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem i pozostawić do zgęstnienia na około 2 minuty na średnim ogniu.
Plastry wędzonego łososia pokroić w paski. Wymieszać tagliatelle z sosem, a następnie dodać łososia.
Posyp koperkiem (świeżym lub suszonym) i gotowe!
Obserwacje
Można również dodać 1 łyżkę soku z cytryny.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 728Kcal
- Węglowodany: 69.1g
- Tłuszcze: 33.7g
- Tłuszcze nasycone: 17.6g
- Białka: 32.5g
- Błonnik: 5.4g
- Cukry: 5.3g
- ProPoints: 19
- SmartPoints: 24
Informacje żywieniowe za 1 porcję (255g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis