Francja niebieska biała czerwona tarta
zagłosuj teraz
Cocorico! Co powiesz na deser w kolorach Francji? Oto łatwa w przygotowaniu tarte France bleu blanc rouge, która z pewnością przypadnie do gustu Twoim gościom. Kruche ciasto, krem mascarpone, borówki, maliny i już można się delektować :-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 6.48Euros€ (0.81€/porcja)
Materiały
- Forma do tarty 26 cm
- Mikser elektryczny
- Woreczek do ciasta
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania15 min
Wyłóż formę do tarty kruchym ciastem i nakłuj spód widelcem.
Schłodzić przez 30 minut, a następnie piec przez 15 minut w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia.
Umieść mascarpone, zimną śmietanę, cukier puder i ziarenka wanilii w misce.
Używając miksera elektrycznego, ubijaj śmietanę, aż uzyskasz sztywny krem, który dobrze się trzyma.
Uformuj z kremu małe kulki na spodzie tarty. Jeśli nie masz rękawa cukierniczego, po prostu wyciśnij krem.
Ułóż umyte borówki na lewej połowie tarty.
Na prawej połowie ułóż maliny.
Twoja francuska tarta jest już gotowa!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!